Paterskerk wint Erfgoedprijs ‘Mooiste monument van Weert’

Op 19 december 2014 is voor het eerst de Weerter Erfgoedprijs uitgereikt. Dit is een nieuwe jaarlijkse prijs voor onroerend erfgoed zoals monumenten, cultuurlandschap en archeologie 다운로드. De Erfgoedprijs gaat dit jaar naar de Paterskerk. Dit monument is door de jury gekozen als Mooiste monument van Weert. Het publiek kiest de Moeselkapel als Mooiste monument van Weert 다운로드. De kapel wint daarmee de Publieksprijs. Het publiek en de deskundige jury konden kiezen uit 16 genomineerde monumenten, elk stapsteen in de geschiedenis van Weert 다운로드.

Het jubileumjaar Weert 600 jaar stad stond bol van allerhande activiteiten en het vieren van onze geschiedenis. Dit is dus een goed moment om aandacht en waardering te besteden aan de nog zichtbare getuigen daarvan 다운로드. Dit doet de gemeente bijvoorbeeld met de uitreiking van de Erfgoedprijs. Ook is het de bedoeling mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed 사울의 아들 다운로드. Daarvoor heeft de gemeente Weert begin dit jaar het Monumentenbeleidsplan vastgesteld. Een van de acties hierin is het uitreiken van de Erfgoedprijs.

Erfgoedprijs
De Paterskerk werd na uitvoerig overleg en in nek-aan-nekrace met de St 다운로드. Martinuskerk uitgeroepen tot winnaar. De jury motiveerde dit als volgt: “De Paterskerk is van belang geweest in zowel de kerkelijke als de wereldlijke maatschappij 캐릭터메이커 다운로드. Het heeft veel invloed gehad op de 600 jaar Weert die dit jaar gevierd wordt. En ook nu nog sprankelt en bruist het van nieuwe activiteiten in de geest van de Franciscanen 응급남녀 다운로드. Hiermee staat het monument midden in de hedendaagse samenleving. De jury wenst de Paterskerk toe dat dit ook in de toekomst zo blijft.”

De jury was verrast door de grote diversiteit van de genomineerde monumenten 한글 오피스 뷰어 다운로드. In dit jubileumjaar van Weert 600 jaar stad heeft de jury doorslaggevend belang gehecht aan de rol van het monument in het ontstaan en de ontwikkeling van Weert als stad 원더랜드 더빙 다운로드. Ook het belang voor de Weertenaren door de eeuwen heen is meegewogen. De jury selecteerde de volgende top 3 van monumenten:
• Het station;
• De St. Martinuskerk;
• De Paterskerk.

De onafhankelijke en deskundige jury bestond uit:
• Mevrouw Ingrid Beckers, lid Monumenten-welstandscommissie (voorzitter van de jury)
• De heer Karel Majoor, voorzitter Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, oud-burgemeester van Weert
• De heer Cees Metz, voorzitter stichting Architectuurlijk Weert.